Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2015 14:38 - Стамболов за русофилските
Автор: survakar007 Категория: Политика   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2015 21:11


Нашия народ не желае да бъде сляпо оръдие на завоевателните стремления на руското правителство... политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност... Русия употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество.

Интригите на руското правителство имаха своето зловредно влияние над нашата интелигенция, която, заслепена от страстта на властолюбието, мереше народните интереси и нужди според своите лични.

Стамболов - анализа върху нравствената самостоятелност на нашата интелигенция.

Първий ред се състои от хора, снабдени с инициатива и твърда решимост, които се въодушевляват и ръководят от идеята за съхранението на истинската народна независимост и самостоятелност, като са в същото време твърдо убедени във високонравствеността и ползотворността на тази идея.

Подир това следват личности, които не притежават твърди политически убеждения и на които е се едно каквото и да бъде управлението в Отечеството им, стига само техните лични интереси да не бъдат докачени. Тези хора, без всякакво по-нататъшно разсъждение, са обаяни от блясъка на грубата сила на руското правителство и очакват от него всичко добро за България. Към този ред не принадлежат мнозина.

Последний ред обхваща ония хора, които се явяват много пo-активно в полето на политический живот, отколкото тези във вторий ред, които не се ръководят от никакви високонравствени принципи, а мерят народните интереси според своите лични. Те не се спират пред никакви средства, за да могат да си постигнат целта, държението на властта. Те се обявяват и коленичат пред величието на грубата сила (Русия) и се стремят да й се представляват угодни и приятни, за да може тази груба сила да ги умилостивява, те са готови да вършат всякакви безобразия, да направят престъпления, да предадат Отечеството си, само да имат милостта на по-силний.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: survakar007
Категория: Рецепти
Прочетен: 310906
Постинги: 310
Коментари: 955
Гласове: 308
Архив