Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2015 02:51 - Левски за руските агенти и дявола Русия
Автор: survakar007 Категория: Политика   
Прочетен: 2855 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.05.2015 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С намесата си на Балканите руският император иска да добави Задунайска Губерния към короната си, а не да освобождава народ български. Руското правителство е против опитите на народа ни да се освободи сам защото Русия не би заграбила апетитна хапка на Балканите. Една от столетните стратегически цели на Руската Империя и пан-славистката им пропаганда е да контролира Балканите и Босфора. Русия със столица в Истанбул е една от целите им.

Русия внимателно е наблюдавала и се е опитвала да контролира българските революционери като многократно е внедрявала агентурата си измежду тях. Голямата част от българските революционери не са си правили никаква илюзия за грабителските мераци на Русия. Една от тактиките да обезкърви народа български е била чрез чести набези на руските войки на юг от Дунава, кито са съпровождани с опожаряване и грабежи на българскити население последвано от избиване на българските първенци и активисти след като турците изблъскат руснаците на север.

Другата още по-нагла тактика е руското правителство е окуражавало четническото движение, което на практика работи срещу целта на революционерите ни и е довеждало до избиване на българските юнаци, за това говори Васил Левски в едно от писмата си до Филип Тотю от 18.04.1871 г.

Левски  кометнира опита на Ф. Тотю да иска помощ от Русия като иронизира цялото начинание защото българите искат република, които за руският цар това е смъртен враг:
"Дай боже да помогне и да подпише барем за нашата република, ако техните републиканци гони и наказва до смърт."

Левски казва, че и на дявола, имайки предвид Русия, не би отказал помощ за делото народно"
"Брате, ние не отказваме помощта и от дявола, но имаме си предначертание."

Левски изказва съмнение за родолюбието на тамошните родолюбци за които никой не е чувал преди:
"кои са и отде са тамкашните ни родолюбци, които дават глас за тоя най-деликатен и важен предмет"

Левски директно казва на Ф.Тотю, че тези незнайни родолюбци нямат представа за събитията на Балканите:
"Ето сега ми казвате в писмото си, че сте дохождали в разговор с някои си родолюбиви българи и на въпроса Ви отговаряли защо в 1867 г. и 1868 г. не взеха българите участие с четите? Ето че те си остават глупави на това питане, а българите направиха много хубаво, че не се измамиха подир четите."

Левски напомня, че плановете за освобождение са първо да се организира населението като разчита на "умни хора", а не да се бунтува:
"Обязаността бе не да бунтуват народа, но да свикват от градовете и селата умни хора да им показват как трябва да се приготвят, че като им се даде знак за революция - да бъдат всички готови. Това, брате Филипе, ако си забравил, да им кажеш на горните господиновци."

Левски казва на Ф. Тотю, че без всенародна организация делото е обречено на неуспех:
"искам да докажа на горните ни родолюбци, че българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да изгубят най-добрите си юнаци, ръцете на кои стои българската свобода. Пък тогава нека тегли България един век още."

Левски споменава за личните си неприятности с руските агенти (шантанлъци):
"С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 1869 г., единия препоръчан от одеските българи, пък не излезе така. Уловихме няколко шартанлъци и хайде - отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи."

Левски директно казва на Ф. Тотю, че е един наивник:
"Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме."

Всичките заигравания на руския цар с българските войводи е с цел да се контролира българското бружение и да служи на Русия за да завладее нови територии, а не Русия да служи на българския народ в борбата му за освобождение. Чрез хайдушките чети народа и губил много от "юнаците" си и хранителите им, които турската полиция е залавяла и обесвала, примери има с четници/помагачи от четата на самия Ф. Тотю. Има документ в който Левски лично е поискал конкретна помощ от Русия, в размер на няколко пушки, което искане не е удовлетворено. Русия иска българските войници по своите знамена, а не по знамето на "СВОБОДНА И СВЯТА РЕПУБЛИКА".

Русия доказва окупаторските си цели през 1878 г. и няколкото им набези из земите на българите преди това, примери много, свидетелства на очевидци купища - събитията след Съединението, антибългарските заплахи отправени от руските дипломати и акциите на руското правителство, през 1БВ, 2БВ, 1СВ и 2СВ... затова рубладжийските псета трябва да се обезпаразитят и кастрират, защото са национални предатели!

Затова на 3 март родолюбивите българи празнуват Брест-Литовския Мирен Договор 1918 г., на който руските варвари с наведена глава капитулираха пред българските офицери след поредният им опит да завладеят България!



Гласувай:
7



1. podvodni - Ти си голям олигофрен! Ако Русия ...
02.03.2015 00:12
Ти си голям олигофрен! Ако Русия имала тези въжделения които ти бръмчат в гухата кратуна, но не би подписала Санстефанският мирен договор, който възражда Българската държава в нейните етнически граници, а би сключила мирен договор с Турската империя и би присъедили земите ни към Руската империя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: survakar007
Категория: Рецепти
Прочетен: 310968
Постинги: 310
Коментари: 955
Гласове: 308
Архив