Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 17:44 - Георги Раковски за Отечеството и руските нашествия
Автор: survakar007 Категория: Политика   
Прочетен: 1288 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 14.05.2015 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
(като допънение към поста ми "Руската окупация от 1878 г.")
Няма по-свято нещо на света освен милото Отечество... Послушайте, братя Българе... Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали...




Гласувай:
4



1. pepikomentatora - .
09.02.2015 14:33
Да го послушаме! Думите му тежат.
цитирай
2. schumpov - Тук шумкарският син ВВ няма да се ...
10.02.2015 22:40
Тук шумкарският син ВВ няма да се появи .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: survakar007
Категория: Рецепти
Прочетен: 311445
Постинги: 310
Коментари: 955
Гласове: 308
Архив